top of page
Garen

Schijf je in voor de Nieuwsbrief

Bedankt voor het abonneren!

Challenge's

Leuke challenge's

Ik ga een aantal challenge's organiseren waar je aan mee kan doen. Hou mijn socials en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van welke challenge er gaan komen.

Ik sta graag open voor nieuwe ideeën.

Haken

Haak project

Waar het allemaal begon.

De eerste echte bewijzen van het ‘moderne’ haken komen uit 1800. De techniek werd opgepakt om op een goedkopere en snellere manier kant te maken. De elite haalde hun neus op voor dit goedkope werk en haken werd een imitatie statussymbool voor de middenklasse. Echter in 1840 publiceerde een bijzondere dame elf boeken over haken. Deze dame, Mademoiselle Riego de la Brachardiere, was de eigenaresse van een onderneming in het maken van kant. Zij zag mogelijkheden om kantpatronen over te zetten naar haakpatronen en zo arm en rijk van kantwerk te voorzien. Haar initiatief heeft de weg vrijgemaakt voor de opkomst van het Iers gehaakte kant.

Dit is een klein stukje geschiedenis waar het haken ooit begon.

Wil je haken maar staat de workshop er niet tussen. klik dan op de knop stuur een vraag. Laat mij dan weten welke workshop je zou willen volgen.

Garen die ik heb geverfd

Webshop

Er komen leuke dingen aan. Zo open ik binnen kort mijn webshop. Zo komen er super leuke producten in te staan. Ik ben momenteel bezig met een aantal producten waar ik nog niet zoveel over kan vertellen.

Neem een kijkje in de webshop.

Breien

Sokken project

Waar het allemaal begon.

Breien zou in het Midden-Oosten ontstaan zijn als een adaptatie van naaldbinden, met twee breinaalden in plaats van een. De oudste voorbeelden van eigenlijk breiwerk komen uit Egypte. Men gaat ervan uit dat de gevonden kledingstukken – waaronder katoenen sokken met kleurrijke patronen – tussen de 11e en de 14e eeuw gemaakt werden.
Vanuit het Midden-Oosten verspreidde de breitechniek tijdens de hoge en late middeleeuwen naar Europa. De oudste archeologische vondst van breiwerk in Europa is een zijden kussensloop uit de late 13e eeuw, aangetroffen in het graf van een Spaanse prins.

Dit is een klein stukje geschiedenis waar het breien is ontstaan.

Breien is ook zo leuk om te doen. dat wil je gewoon leren. Staat de workshop er niet tussen klik dan even op de knop stuur een vraag. Laat mij dan weten welke workshop je zou willen volgen.

bottom of page