top of page

Crea beurs Gorinchem

Ik vroeg aan mijn vriendin of ze zin had om mee te gaan naar de beurs. Ze vond het erg leuk om mee te gaan, dus gingen we samen een dagje uit. Het was super gezellig. Ik kwam er ook achter dat je daar wol kon verven en dat stond zo lang op mijn verlanglijst. Ik zei tegen mijn vriendin kom dat moeten we echt gaan doen. Ook al kan zij niet haken ze verzint er wel wat op om er iets van te maken.


Ik stond echt te genieten bij de kraam van 't koperdraadje uit Alblasserdam. We hebben samen hele leuke wolletjes geverfd.

Het is best wel even spannend in het begin maar naar mate je verder ging het al snel erg leuk worden. Mijn vriendin vond het ook super leuk om te doen.

We hebben allebei genoten van die dag.

Toen we klaar waren met verven werd de wol in de magnetron gedaan. Even wachten dus. Dan trekt de verf in de vezels van de wol. Toen we het eindresultaat zagen, zag dat er echt geweldig uit. Dat kan je wel zien op de foto's hier naast. Thuis hebben we hem laten drogen toen was het nog mooier.Dan komt het op rollen van de geverfde wol om er een mooi bolletje te maken. Ik had bedacht om het tussen 2 krukjes je te doen, zodat de streng gespannen staat. Helaas heb ik daar geen foto van. Als ik nog een keertje wol ga verven dan zal ik een foto maken hoe ik dat doe. Hier naast zie je het eind resultaat. Super blij met de kleuren.
Dan bedenken welke sjaal je er van moet maken. Het is best een lastige keuze geweest. Ik heb er lang over getwijfeld, maar uit eindelijk heb ik een sjaal gekozen uit het boek van A La Sascha Kant haken. De sjaal heet "Zonneschijn Sjaal". Was super leuk om te maken. Het had ook nog een betekenis. Sjaal geeft mij rust en als ik die sjaal om heb moet ik altijd denken aan de bruiloft van mijn vriendin waar ik de wol mee hebt geverfd.Hier onder het eind resultaat. Super gaaf is die ge worden. Echt een sjaal die als mode accessoires gedragen kan worden.


Mijn vriendin heeft een schilderij gemaakt voor haar zoon, die gek is op unicorn. Dat heeft ze gedaan met punche. Dat ziet er echt heel erg leuk uit..


Me vriendin kan helaas niet haken. Dan bedenkt ze er weer wat anders creatiefs mee.


Wil je ook een keertje wol verven? Ga dan naar koperdraadje.nl


Tot de volgende Blog

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page