top of page

Gezichtsdoekjes en wattenschijfjes

Een vriendin en ik kwamen op het idee om zelf wattenschijfjes te maken. Omdat het dan herbruikbaar is. Het is dan ook goed voor het milieu. Ik had al een tijdje terug de wattenschijfjes gemaakt. Die lagen al klaar om er iets mee te gaan doen. De wattenschijfjes zijn gemaakt van Scheepjes Cahlista 100% katoen. Toen kwam ik in een boekhandel, Waar ze het tijdschrift Happy Handmade living. Daar kwam ik gehaakte gezichtsdoekjes tegen. Was toevallig nog even in de winkel bij koperdraadje en die hadden biologische katoen liggen. Dat is van Schachenmayr Organic Cotton. Dus ik dacht bij me zelf die neem ik vast mee om die leuke doekjes te maken. Ik heb grijs en olijfgroen mee genomen. Heb nu de doekjes gemaakt. Ik heb 3 doekjes uit het bolletje katoen gehaald. Dus met 2 bolletjes katoen maak je 6 gezichtsdoekjes. Ik ga ze ook nog een keer uitproberen om te kijken hoe het aan voelt en of het werkt. Toen ik die gezichtsdoekjes tegen kwam moest ik weer aan de wattenschijfje denken. Bedacht me dat ik dat wel kon combineren met de gezichtsdoekjes.
Ik heb de doekjes en de watten schijfjes even in een badje gelegd met Eucalan. Dat is een wolwasmiddel van natuurlijk en milieuvriendelijk is. Je hoeft de Eucalan ook niet uitspoelen en je kan het gebruiken om je werk te blokken. Het blokken wil eigenlijk zeggen dat je je werk een beetje uittrekt om het goed in model te krijgen. Dat wordt vaak gebruikt bij omslagdoeken en dekens. Misschien maak ik daar ook wel een blog over.

De doekjes zijn lekker zacht voor je huid en het is heerlijk om je gezicht mee schoon te maken. De watten schijfjes zijn ook zacht maar het is iets ruw zodat je je make-up er goed afgehaald kan worden.


Het is dan ook handig om de combinatie te gebruiken van de doekjes en de schijfjes. Omdat de schijfjes wat ruwer zijn kan je daarna met het doekje heerlijk zacht met een lotion nog een keer schoonmaken.

Het is allebei gemaakt van katoen. De gezichtjes doekjes zijn van Schachenmayr Organic Cotton gemaakt. De watten schijfjes van Scheepjes Cahlista 100% katoen. Ik heb de Schachenmayr gekocht bij koperdraadje en de Calista bij pera pasha. Je kunt het gewoon wassen in de wasmachine op 40 graden.

Je kan uit een bolletje van schachenmayr 3 gezichtsdoekjes halen en uit een bolletje Calista kan je 8 schijfjes halen.

Ik hoop dat jullie ze zelf gaan maken en mocht het je niet lukken om ze te maken dan kan ik ze voor je maken. Het is super leuk om het als kado weg te geven bijvoorbeeld met moederdag. Laat een berichtje achter als je vragen hebt.


Tot de volgende blog


Groetjes Annemieke van Annie haakt.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page