top of page

Trui met V-hals gebreid

Een trui breien van boven naar beneden, dacht zoiets van mmmm oké, Nou ja we gaan het wel zien. Dus ik ging ook met een patroon naar huis voor een trui. Het patroon is van Isabell Kraemer en de trui heet On the beach. Je kunt het vinden op ravelry. Ben er mee aan de slag gegaan. Hier een paar foto's.


Heb als eerste een proeflapje gemaakt om te kijken of het aantal naalden en steken overeenkomen met het patroon. Wonder boven wonder klopte dat precies. Het proeflapje heb ik aan de zijkanten recht gebreid en daartussen heb ik tricotsteek gebreid, dat is ook de steek die gebruikt wordt voor de trui. Als je proeflapje niet klopt dan moet je de naalddikte aanpassen.


Het is een makkelijk patroon om te lezen zelfs als je dat niet gewend bent. Het was soms nog wel een beetje lastig hoe ik het moest doen. Heb toen hulp gekregen van Lia van Koperdraadje. Daar was ik enorm blij mee.


Omdat het een trui met een v-hals is was het begin soms lastig maar als je het eenmaal door heb dan gaat het vanzelf. Als je eenmaal bij het lijf bent aangekomen is het alleen maar rondbreien, je hoeft ook niet op te letten dat je genoeg toeren hebt voor de voor- of achterkant. Je breidt de trui in het rond dus je hebt geen enkele naad. Ideaal hoef dan ook niks meer in elkaar te zetten, zelfs de mouwen niet. De mouwen heb ik ook gebreid op een rond breinaald. De techniek die ik heb gebruikt is hetzelfde als bij de sokken.


Daar ben ik echt een voorstander van.


Inmiddels is de trui af en ben ik er super blij mee.


Ik ben nog opzoek naar een trui met een ronde hals. Hoop dat die er ook is in het Nederlands, haha omdat mijn Engels niet echt geweldig is is het lastig om dat te volgen.


Hoop dat jullie nu ook gaan breien!!!!


Kijk ook op mijn nieuwe Instagram @anniebreit


Tot de volgende blog


Annemieke van Annie Haakt.


166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page