top of page

Van schuur naar haak/brei kamer

Aangezien ik de afgelopen jaren veel aan het haken en breien ben wilde ik graag een kamer, of een hok voor mezelf hebben. Het is zo, dat onze bovenverdieping niet groot is en wij geen kamer over hebben. Dus had ik bedacht om, een deel van de schuur, om te bouwen tot haak/brei kamer. Ik ben toen de schuur aan het op ruimen gegaan en dat was hard nodig. De helft van de schuur was alleen maar rotzooi, dus we konden daar een mooi haak/brei kamer van maken. Ik had even overleg gehad met mijn broer en broertje, aangezien ik een dochter ben van een aannemer. Dan heb je broers die je even kunnen helpen. De muren en de vloer heb ik geïsoleerd en daar platen over heen gedaan. De kieren heb ik dicht gemaakt met pur, zodat het niet heel erg koud wordt.

opruimen en isoleren


Hier komen de platen tegen aan zodat ik daar behang op kan doen of eventueel verven. Ik was super blij dat mijn broertje wilde helpen, want alleen had ik het niet gekund. Ik had al contact gehad met mijn broer welk materialen ik nodig zou hebben,


Mijn broertje heeft een keertje op een zaterdag geholpen, toen hebben we de muren, vloer en

een deur erin gezet. Wat was ik blij dat dat gebeurd was. Zo kon ik zelf weer aan de gang. Mijn broertje had ook nog vliesbehang en lijm geregeld, zodat ik het kon gaan behangen en daarna kon gaan verven.
Ik had nog geen idee wat ik wilde in mijn haak/brei kamer. Dus ik ben maar even gaan googlen naar kleuren voor op de muur. Wat ik vaak mooi vind, is een beetje de "vintage look". Toen kwam ik op de karwei site vintage blauw en roze tegen. Dat vond ik wel erg mooi. Het is een kleine ruimte, dan zou je zeggen dat je lichte kleuren zou moeten doen. dat wilde ik dus niet. Soms een beetje eigenwijs. Het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf.

Ik heb 2 muren vintage blauw en 2 muren vintage roze. Wat ben ik blij met deze kleuren.


Nu waren de muren ook klaar en moest ik ga nadenken over wat ik op de vloer wilde hebben. We hebben het over kurk gehad, maar daarin kon ik niet echt iets vinden wat ik leuk vond. Ben maar weer even op google gaan zoeken naar vloeren. Wat ik wel erg leuk vond, is als het een witte vloer zou worden. Dus ik ben maar specifiek gaan zoeken op witte, of vintage vloeren. Ik vond toen een hele leuke vloer en die heb ik besteld. Ik kon het de volgende dag ophalen. Super jammer dat je niet gewoon even langs een winkel kan gaan om te gaan kijken naar een vloer.

Dus ik ben zelf laminaat gaan leggen. Heb even een decoupeerzaag bij mijn vader opgehaald, zodat ik makkelijk kon zagen. Ik was blij verast hoe snel het leggen ging.

De vintage vloer.
Ik was al ondertussen ook al op zoek naar een vintage kast. Ik ben gaan googlen en op marktplaats gaan kijken. Ik vond een hele leuke kast maar niet in de kleuren die ik wilde. Ik dacht: "ik ga hem gewoon schuren en verven in de kleuren die ik wil". Het was in Nootdorp dus het was ook niet zo heel ver weg.

Alleen een kast in een Kia Ceed gaat niet passen. Dus heb ik een appje gewaagt naar mijn broertje om me te helpen met een bus of aanhanger. Zo kunnen we makkelijk de kast ophalen. Zoals gewoonlijk, lijkt het wel, op een zaterdag, ben ik samen met mijn broertje die kast op gaan halen. Het was even passen en meten om hem in mijn haak/brei kamer te krijgen, maar het is ons gelukt.

Ik had aan me broertje nog latjes gevraagd voor om het kozijn heen, zodat het mooi was afgewerkt was. De latjes heb ik vintage blauw geverfd, want het is bij de vintage roze muur.

Ik heb het kozijn ook maar een likje verf gegeven. Het raampje moet nog. Als het wat mooier weer wordt dan kan ik het raampje er even uit halen.


De achter wand is vintage blauw dus ik dacht: "ik ga de kast vintage roze maken". Iedereen verklaarde me voor gek. behalve me vriendinnetjes, die zeiden: "Ja gaaf!!!!". Dus als eerste heb ik

de deurtjes eruit gehaald, zodat ik deze makkelijk kon verven. De grote tafel en het kookeiland lagen vol met deurtjes van de kast en de planken.


Gelukkig had ik nog verf over van de wanden, dus ik kon weer lekker verder. Ik was helemaal op dreef. Wat heerlijk was het om aan mijn eigen kamer te werken. Ik voelde me helemaal in mijn nopjes. Hier onder vind je het eind resultaat.


Inmiddels is de kast helemaal klaar en kon het inrichten van de kast beginnen. Ik heb alle wol in afgesloten bakken in de kast gezet, want het is nog wel vochtig, dus ik wilde mijn garens niet zo in de kast leggen. Er past echt veel in de kast Ik ben dus erg blij met mijn kast. Ik had ook nog een bureau in de woonkamer staan die ging ook naar mijn haak/brei kamer. Ik ben heel erg lekker bezig geweest.Ik heb inmiddels ook een video opgenomen in mijn kamer. Er komen nog geluid werende kussentjes tegen het planfond, zodat het minder gehorig is. Het is nog niet helemaal klaar, maar dat komt allemaal wel.


Er komt nog een leuke stoel en ik wil nog gordijntjes voor het raam. Misschien ga ik die wel zelf maken. ik ga daar nog even over nadenken. Er komen nog 2 mooie lampen boven mijn bureau zodat het licht met de video's mooier is.


Hou mijn Instagram en Facebook in de gate, daar komen zeker foto's voorbij.


Groetjes van Annemieke van Annie Haakt.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page