top of page

Workshop sokkenbreien Deel 1

Bijgewerkt op: 24 feb. 2020
Ik ben voor een vriend sokken aan het breien. Nou heb ik een aantal boeken in de kast staan om sokken te breien. Dat zijn soxxbook, sokken breien van boord tot teen en van teen tot boord en het boek van vrolijke sokken breien. Ik heb wel eens eerder sokken gebreid maar zat vak te klooien met de tenen en de hiel.

Vriend van mij is bijna jarig en die had al een keer een paar sokken van mij gekregen. Hij was er helemaal weg van en ik dacht nou dan geef ik voor zijn verjaardag een paar nieuwe sokken. Ik kwam maar niet uit met de hiel, het lag al een tijdje stil en ik dacht ik moet nu echt gaan beginnen want ik heb nog maar 8 dagen om nog ander halve sok te maken.

Dit zijn de sokken voor mijn vriend. Volgende keer als het vervolg is dan zien jullie de sokken.


Nou wist ik dat ze bij Koperdraadje in Alblasserdam ook workshop sokken breien doen. Ging op de site kijken voor Koperdraadje en ja hoor daar stond een workshop sokken breien op een rondbreinaald. Maar helaas zat deze al vol. Heb de stoute schoenen aan gedaan en een berichtje via instagram gestuurd of er niet nog een plekje was. Maar helaas er kon niemand meer bij. Dus ik baalde enorm. Dan maar weer in de boeken duiken om de hiel voor elkaar te krijgen maar het kwartje ging niet vallen helaas en ik besloot het maar om mijn eigen manier te doen. Ook al is het niet op de goede manier het ziet er best goed uit. Het was de dag van de workshop bij Koperdraadje. Ik dacht weet je wat, ik ga ze gewoon een fijne avond wensen en vraag gelijk even of er iemand had afgezegd en ja hoor, zo waar, er had iemand afgebeld, dus kon ik s'avonds gezellig naar de workshop sokkenbreien op een rondbreinaald. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van de cursus. Dacht we gaan het zien.We kregen bij de workshop 2 rondbreinaalden en 2 bolletjes wol naar keuze. Nou brei ik ook op een rondbreinaald maar die is erg klein. Die we kregen op de workshop zijn een meter lang. dat zie je op de foto. Dat was wel even wennen, we gingen er met volle moed tegenaan. We kregen de uitleg over het opzetten van de steken. Deze methode is Judy's Magic Cast-on. Ik had er nog nooit van gehoord. Dit is voor mij een techniek die ik nog nooit heb gedaan, het ging dan ook niet van een leien dakje. De eerste sok met opzetten heeft de mevrouw gedaan die de workshop gaf. We moeten ook een tweede sok maken dus dan kan ik mooi oefenen. Ik heb me zelf via you-tube breien geleerd. Kreeg al snel te horen dat ik het verkeerd deed. Ik stak er achter in en niet in de voorste, dus het was ook nog even het bijstellen van mijn techniek maar dat lukte al gauw snel.

Het is een workshop van 2 avonden op 4-2 was de eerste workshop en op 18-2 is de tweede workshop. We hebben huiswerk meegekregen en dat is dat we 2 sokken tot aan de hiel klaar hebben, pff dat is best een boel. Ook omdat ik meer projecten heb liggen en ik voor die vriend nog 1,5 sok moet breien, dus dat wordt alleen maar sokken breien de komende weken. We hebben daar 2 weken de tijd voor, dus we gaan ervoor.

Het vervolg komt over 2 weken. Tot over 2 weken.


Liefs Annemieke van Annie Haakt.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page