top of page

Workshop sokkenbreien Deel 2

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat we het tweede deel van de sokkenbrei workshop hebben gehad. Ik had inmiddels het huiswerk af, tot aan de spie breien. Dat kan je zien in mijn vorige blog, op de foto's die ik daar gepost heb.


Ik ging er met volle moet naar toe en ik liet het allemaal maar over me heen komen. We gingen de hiel maken en dat is toch een beetje lastig. Gelukkig hoefde we het niet op 3 naalden te doen, want dat lukt mij echt niet. Ik was blij dat het op de rondbreinaald mocht.


We moesten een verdeling maken over de 60 steken. 15 - 30 - 15 en over de 30 steken gingen we eerst breien. Het was best lastig, want je moest elke laatste steek om de steek een sjaaltje maken en bij recht en averecht was het weer anders, maar ik had het gelukkig door en dan gaat het vrij rap. Ik kan wel alles gaan uit leggen maar dat wordt allemaal een beetje te ingewikkeld. Als je het wil leren kan je een workshop volgen bij koperdraadje of stuur een mailtje naar mij.


Mijn sokken zijn af en ik ben al met de volgende paar sokken bezig, want er was een aanbieding 5 bollen sokken wol voor 25 euro. Nou dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het is zo leuk om sokken te breien en ze zitten ook nog eens lekker ook. Dus breien gaat me aardig af. Ben ook nog met een jurkje bezig, hopen dat het ook lukt.


Inmiddels heb ik al weer 2 paar sokken gemaakt.We gaan vrolijk verder met sokken breien. Ben nu bezig met sokken voor mijn lieve mama.


Tot de volgende Blog


Annemieke van Annie Haakt.
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page