top of page

Trui Breien

Bijgewerkt op: 29 mei 2023

Ik was bezig met een vest te haken, maar ik kwam er achter dat ik wel iets wilde gaan breien. Eerste instantie had ik van breien, dat is veel te moeilijk voor mij. Ik kan nu alleen nog maar recht en averecht breien. Dus truien en vesten die recht gebreid worden kan ik wel aan. Was een keertje bij Koperdraadje en de eigenaresse vertelde dat het niet zo moeilijk was om te breien. Je moet het gewoon gaan doen. Het is wel zo dat je verschillende manier hebt van breien. Je kunt alle losse panden los breien en je kunt rond breien, je kunt ook nog top down breien, zo heb je nog veel meer technieken van breien maar daar heb ik geen kaas van gegeten. We gaan maar bij het begin beginnen. Als je begint met breien, brei je meestal eerst een rechte sjaal, dan ga je recht en averecht afwisselen. Dat kan ik allemaal wel.


In mijn vorige blog kun je lezen hoe ik aan het sokken breien was. Ik zal ze onderaan even plaatsen zodat je die ook kunt lezen. Het ging niet zo heel erg lekker met sokken breien dus heb ik toen besloten om nog een workshop sokken breien te volgen bij koperdraadje. Dat kun je ook lezen in mijn blog van sokken breien. Ben ook met sokkengaren van Lia bezig om sokken te breien voor mijn vader.


Toen heb ik met Lia van Koperdraadje gesproken om toch maar te wagen om een trui te gaan breien. Lia heeft toen voor mij een patroon opgezocht en voor me uitgedraaid. Dit was een trui die je top down moest breien. Het was echt heel goed te lezen wat ik moest doen, maar uiteindelijk is het gelukt om de trui te breien. Met heel veel hulp van Lia, waar ik heel erg blij mee ben geweest. Zo zijn we al een aantal truien en vesten verder. Ik heb toen een keer een streng bij Lia gekocht een sparkle disco garen. Er kwam toen een berichtje langs van Koperdraadje en daar zag ik ook een disco garen, alleen een donkere kleur. Ik had toen het idee om daarvan een trui te gaan breien. Ik had al een keer een patroon gevonden dat ik graag wilde gaan maken. Ik hoop dat het me gaat lukken. Helaas kwam ik wat garen te kort. Ik heb toen een berichtje gestuurd naar koperdraadje, om te vragen of ze nog een donkere disco te verven. Dat kon ze gelukkig. Dus ik begon te breien van licht naar donker. Als ik ging wisselen van kleur dan deed ik een aantal toeren om en om te breien. zo krijg je een mooie overgang.


Ik kreeg het pakketje binnen met de mooie disco garen. Lia verft de garens zelf. Zo leuk om te zien hoe ze dat allemaal doet, Ik was erg blij met de derde streng die ze voor mij heeft geverfd. Dus ik kon weer lekker verder aan mijn trui. Ik heb inmiddels de trui af. Ik heb er echt met heel veel plezier aan gewerkt.Hou vooral mijn Facebook @anniehaakt en Instagram @anniehaakt in de gaten. Daar komen nog veel meer foto's voor bij.


Kijk ook eens op de site van Koperdraadje.


Groetjes

Annemieke van Annie Haakt


153 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


marieska
marieska
Mar 18, 2021

Ik ben zo jaloers op je trui ... Hij is super mooi. Ook die kleuren <3

Like
bottom of page